Algemeen management

Als manager heb je een veelzijdige functie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen...

Lees verder >

Als manager heb je een veelzijdige functie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen van personeel en anderzijds heb je de zorg...

Lees verder >

Als manager heb je een veelzijdige functie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen van personeel en anderzijds heb je de zorg voor de continuïteit van je afdeling of bedrijf. Dat vraagt veel van je. Niet alleen moet je sterk...

Lees verder >

Algemeen management: 298 opleidingen

Filter
Niveau
Toon alle niveaus
Vakgebied
Toon alle vakgebieden
Opleider
Toon meer opleiders
Startmoment
Toon alle startmomenten
Variant
Toon alle varianten
Locaties
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties
Duur opleiding
Toon alle opties
Alle vakgebieden
Toon alle vakgebieden

Opleidingen (298)

Leren terwijl je werkt

z Waarom leren?
Je hoort het vast wel eens: door digitalisering gaat ons werk veranderen of verdwijnen zelfs banen. Wat betekent dat voor jou? Een mogelijkheid is om een opleiding te volgen, wat zelfs mogelijk is naast je baan. Op deze manier kan je je voorbereiden op de toekomst, je werk aan je wendbaarheid. Wanneer een organisatie verandert, ben jij in staat mee te veranderen. Of je gaat aan de slag met een opleiding die totaal anders is dan het werk dat je op dit moment doet. Op deze manier kan je in een ander vakgebied aan de slag. 

Algemeen management

Als manager heb je een veelzijdige functie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen van personeel en anderzijds heb je de zorg voor de continuïteit van je afdeling of bedrijf. Dat vraagt veel van je. Niet alleen moet je sterk in je schoenen staan en een echte leider zijn, je moet ook over visie en voldoende kennis beschikken. 

Trends & ontwikkelingen

Aan managers worden steeds meer eisen gesteld en ook is de rol van de manager de afgelopen jaren veranderd. Waar de manager vroeger zowel leiding gaf aan personeel als de lijntjes inhoudelijk uitzette, zie je steeds vaker dat deze rollen gescheiden worden. Kun je van iemand met vakinhoudelijke kennis verwachten dat hij/zij ook goed kan leidinggeven? En leiden de personele zorgen niet te veel af van de inhoud? 

Maar wat betekent zo’n verschuiving voor jou? Ben jij een strategische manager die uitmunt op het gebied van visie, strategie en kennis of ben jij juist iemand die anderen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen. Of ben jij een schaap met vijf poten dat het allebei kan? Hoe zorg je er als manager voor dat je in een veranderende wereld relevant blijft voor je team, personeel en werkgever? Waar moet de manager van de toekomst aan voldoen? En is er een blijvende markt voor mensen die strategisch erg sterk zijn, maar die zich weinig tot niet met leidinggeven willen bezighouden? 

Soorten opleidingen

(Aankomend) managers die hun kennis en vaardigheden willen bijschaven kunnen hun hart ophalen. Managementopleidingen heb je namelijk op zo’n beetje alle niveaus waarbij je kunt kiezen tussen korte opleidingen gericht op de praktijk of een complete HBO- of Masteropleiding waarin de nadruk vaak ligt op theorie. Daarbij is er ook veel keuze uit managementopleidingen met een specialisatie of voor een specifieke sector/branche. 

Populaire algemene managementopleidingen zijn:

Master of business administration (MBA)

Met een MBA heb je een internationaal erkend Masterdiploma op zak. De MBA opleiding duurt vaak 2 jaar en kun je in deeltijd volgen. Vakken die je krijgt zijn bijvoorbeeld Organisatie & Management, Strategisch Management, Financieel Management en Human Resources Management. Bij veel opleiders mag je uit een breed scala van vakken één keuzevak kiezen. 

Masterclass Strategisch Human Resources Management

Goed management kan niet zonder oog voor human resources management. HRM en strategie gaan nou eenmaal hand in hand. Deze masterclass duurt 10 weken en kan ‘s avonds of overdag gevolgd worden. Je volgt vakken binnen het traject Strategisch HRM, Kern- en stuurgetallen voor personeelsmanagement, HRM-development, HRM-aspecten en je rond de opleiding af met een HRM-plan. 

HBO-Bachelor Management met specialisatie Hotel- en eventmanagement

Deze bachelor is een algemene HBO-managementopleiding met in de laatste fase de mogelijkheid om te specialiseren op het gebied van hotel- en eventmanagement. Je volgt eerst twee fases algemene vakken zoals Management & Organisatie, Projectmanagement, Personeelsmanagement, Strategisch Management en Organisatiegedrag. Daarna volgt de specialisatie met vakken als Food & Beverage management, Evenementenorganisatie en Rooms Division Management. Na afronding heb je een HBO-diploma en mag je de bachelorgraad voeren. 

HBO-Programma Manager in de overheid en non profit

Management bij de overheid of in de non-profitsector is een vak apart. Ben je werkzaam in de publieke sector en wil je jouw kennis uitbreiden, dan is deze korte opleiding van één jaar een aanrader. De opleiding kent diverse modules zoals Bestuurskundig management, Bestuurskundige  processen, Inspirerend leidinggeven, Effectief communiceren en beïnvloeden. Deze opleiding is op HBO-niveau.