Projectmanagement

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft...

Lees verder >

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van...

Lees verder >

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools...

Lees verder >

Projectmanagement: 416 opleidingen

Filter
Niveau
Toon alle niveaus
Vakgebied
Toon alle vakgebieden
Opleider
Toon meer opleiders
Startmoment
Toon alle startmomenten
Variant
Toon alle varianten
Locaties
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties
Duur opleiding
Toon alle opties
Alle vakgebieden
Toon alle vakgebieden

Opleidingen (416)

Leren terwijl je werkt

z Waarom leren?
Je hoort het vast wel eens: door digitalisering gaat ons werk veranderen of verdwijnen zelfs banen. Wat betekent dat voor jou? Een mogelijkheid is om een opleiding te volgen, wat zelfs mogelijk is naast je baan. Op deze manier kan je je voorbereiden op de toekomst, je werk aan je wendbaarheid. Wanneer een organisatie verandert, ben jij in staat mee te veranderen. Of je gaat aan de slag met een opleiding die totaal anders is dan het werk dat je op dit moment doet. Op deze manier kan je in een ander vakgebied aan de slag. 

Projectmanagement

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools wordt projectmanagement zoals we dat kenden op een hoger plan gebracht. Ontwikkel jij je tot een succesvol projectmanager?

Trends & ontwikkelingen

De agile methodologie wordt steeds vaker bedrijfsbreed toegepast: business agile. Dit heeft impact op de resultaten, maar ook op de manier waarop wordt gerapporteerd en mensen worden aangestuurd. Projectmanagers zullen steeds vaker te maken krijgen met agile, lean practises en Scrum. Ze zullen worden ingezet als adviseur in agile projecten, maar in toenemende mate zal worden verwacht dat ze de filosofie pro-actief toepassen.

Door het inzetten van millennials als projectmanager zal de toepassing van agile op de werkvloer verder versterken. De principes van de methodologie sluiten aan bij de intrinsieke motivatie van deze nieuwe generatie: platte hiërarchie binnen de agile teams en een continue uitwisseling van informatie in plaats van jaarlijkse evaluaties. De millennial projectmanager zal meer gebruikmaken van sociale samenwerkingstools dan van formele projectmanagement producten. Hun manier van werken zal de gevestigde projectmanagement routines op de schop gooien.

Terwijl the Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) zich in de nabije toekomst verder ontwikkelen, zullen ze voelbaar zijn in projectmanagement software en de rol van de projectmanager. Veel projectmanagement taken zullen worden geautomatiseerd, zoals het matchen van mensen aan taken, het berekenen van de kosten–batenanalyse, het creëren van een kennisplatform en het creëren van objectieve rapportages.

Soorten opleidingen

Wat heb jij nodig om je tot een succesvol projectmanager te ontwikkelen? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies wat bij je past. Ga je voor een Master en daarmee wat meer theoretische onderbouwing, of wil je liever een praktijkgerichte training of HBO-programma? Bij Opleiding.nl vind je altijd een passende opleiding!

Populaire opleidingen binnen projectmanagement zijn:

Master Projectmanagement

Ben je verantwoordelijk voor steeds belangrijker wordende projecten? En wil je uitgroeien tot een toonaangevende en succesvolle projectmanager? Deze Masteropleiding brengt je de kennis, vaardigheden en inzichten die je zoekt. Je ontwikkelt je tot een professional op het gebied van strategisch projectmanagement; een waardevolle, breed onderlegde gesprekspartner op alle managementniveaus. Je bent in staat diverse projecten aan te sturen terwijl je oog hebt voor de  bijdrage van deze projecten aan het organisatieresultaat. Een rol met enorm veel perspectief!

HBO Projectmanagement

Ben je werkzaam binnen de informatica en wil jij je kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van projectmanagement? Volg dan de HBO-opleiding Projectmanagement. In dit korte, intensieve programma leer je projectmanagement op HBO-niveau over projectvoorbereiding en -doelstellingen en verdiep jij je in planningsmethoden. Volg je dit programma in het kader van de HBO Bacheloropleiding Informatica, dan kun je aanspraak maken op de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan maar liefst € 1.250,- korting.

IPMA B Certified Senior Project Manager

Heb je minstens vijf jaar projectervaring in de afgelopen acht jaar (waarvan drie als verantwoordelijk programmamanager of projectmanager van complexe projecten)? En wil je het internationaal gewaardeerde IPMA B-certificaat bemachtigen? Dan is het programma IPMA B Certified Project Manager zeer interessant voor jou. Met de hulp van een coach werk je in dit hoogwaardige programma toe naar een certificering. Je coach beschikt over uitgebreide projectmanagementervaring en is op de hoogte van de IPMA B-eisen. Kortom: de ideale sparringpartner. Dat maakt deze opleiding bijzonder inspirerend.