Curio

Curio is de beroepsopleider van de regio West-Brabant, met meer dan 200 mbo-praktijkgerichte beroepsopleidingen in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Daarnaast heeft Curio een uitgebreid cursusaanbod voor volwassenen om te kunnen ontwikkelen of bij te scholen.

Nieuwsgierigheid is de basis van groei en ontwikkeling. Niet alleen voor schoolverlaters, ook voor mensen die zich willen ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Door bij te scholen onderscheid je jezelf en door om te scholen verbreed je de kansen. Ook Curio groeit mee. We hebben een groot aanbod aan bedrijfsopleidingen en cursussen die mee bewegen met de ontwikkelingen in de markt. Daarnaast bieden wij ook maatwerk cursussen en bedrijfsopleidingen waarbij we rekening houden met specifieke ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Wie zijn we?

Curio is de beroepsopleider van de regio West-Brabant, met meer dan 200 mbo-praktijkgerichte beroepsopleidingen in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Daarnaast heeft Curio een uitgebreid cursusaanbod voor volwassenen om te kunnen ontwikkelen of bij te scholen. Een groot deel van dit cursusaanbod vind je terug op deze website.

Waar staan we voor? 

Curio wil volwassenen helpen bij het leven lang ontwikkelen, voor een goede toekomst. Weten waar je talenten liggen en hoe je jezelf kunt ontwikkelen, is in de banen van de toekomst belangrijker dan ooit. Curio biedt daarom cursussen en opleidingen waar de studenten centraal staan. We moedigen je aan om te ontdekken en we prikkelen je nieuwsgierigheid. We leiden je op tot zelfverzekerde deskundige in jouw vakgebied. Zo ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt van morgen. Curio helpt bij het ontwikkelen van jouw talenten.

Waarom Curio?

Curio heeft een groot netwerk van bedrijven en instanties in de regio West-Brabant. Daarom staat Curio ook bekend als beroepsopleider van de regio. We ontwikkelen ons aanbod samen met partners uit de regio. Hierdoor sluit ons aanbod aan op de actuele vraag vanuit de arbeidsmarkt. Ons aandeel in de regionale scholingsmarkt is substantieel, daarnaast bieden we onze cursussen dicht bij huis aan. We bieden al onze leerlingen en studenten een goede begeleiding.

Bekijk alle opleidingen van Curio

Een opleiding bij Curio betekent:

  • Onze cursussen en opleidingen sluiten aan op de vraag vanuit de markt 
  • We bieden een goede en persoonlijke begeleiding
  • We hebben een groot en goed netwerk van bedrijven en instanties in de regio
  • Door het grote aanbod bieden we altijd onderwijs dicht bij huis