Transport en logistiek

De transportwereld staat voor grote uitdagingen. Van hoge tarievendruk tot het vinden van voldoende...

Lees verder >

De transportwereld staat voor grote uitdagingen. Van hoge tarievendruk tot het vinden van voldoende ervaren chauffeurs. Ondertussen moet tonnen aan goederen...

Lees verder >

De transportwereld staat voor grote uitdagingen. Van hoge tarievendruk tot het vinden van voldoende ervaren chauffeurs. Ondertussen moet tonnen aan goederen gepland, geladen, gelost, gecontroleerd en verzendklaar gemaakt worden. Vergroot je kennis over...

Lees verder >

Binnen welk vakgebied wil je groeien?

Transport en logistiek: 32 opleidingen

Filter
Niveau
Toon alle niveaus
Vakgebied
Toon alle vakgebieden
Opleider
Toon meer opleiders
Startmoment
Toon alle startmomenten
Variant
Toon alle varianten
Locaties
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties
Duur opleiding
Toon alle opties
Alle vakgebieden
Toon alle vakgebieden

Opleidingen (32)

Onze beste opleidingen

Leren terwijl je werkt

z Waarom leren?
Je hoort het vast wel eens: door digitalisering gaat ons werk veranderen of verdwijnen zelfs banen. Wat betekent dat voor jou? Een mogelijkheid is om een opleiding te volgen, wat zelfs mogelijk is naast je baan. Op deze manier kan je je voorbereiden op de toekomst, je werk aan je wendbaarheid. Wanneer een organisatie verandert, ben jij in staat mee te veranderen. Of je gaat aan de slag met een opleiding die totaal anders is dan het werk dat je op dit moment doet. Op deze manier kan je in een ander vakgebied aan de slag. 

Transport en logistiek

De transportwereld staat voor grote uitdagingen. Van hoge tarievendruk tot het vinden van voldoende ervaren chauffeurs. Ondertussen moet tonnen aan goederen gepland, geladen, gelost, gecontroleerd en verzendklaar gemaakt worden. Vergroot je kennis over transport en logistiek.

Trends & ontwikkelingen

De logistieke wereld is volop in beweging en verandert voortdurend. Het is belangrijk om in te spelen op deze veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan de enorme groei van de e-commerce sector. Hoe gaan webshops het beste om met deze ontwikkeling en hoe organiseren ze het transport van alle producten die men bestelt?

Zo is een van de belangrijkste ontwikkelingen het groeiende gat tussen de stedelijke gebieden en het platteland. Men verwacht dat in 2025 meer dan 60% van de bevolking in stedelijke gebieden woont. Voor nieuwkomers in de transport en logistiek wordt het daarom lastig om efficiënt op het platteland te bezorgen. Wat kun je dan het beste doen? Hoe kies je een aanpak die werkt?

Een aantal innovatieve beginnende bezorgbedrijven laat bijvoorbeeld het platteland links liggen en concentreert zich volledig op de steden, waar ze bovendien dankzij same-day delivery iets toe kunnen voegen aan de markt.

Aan de andere kant schieten de kosten voor logistiek vastgoed omhoog door de groei van het stedelijke distributiemodel. En daarom zijn vooral online transportbedrijven hard op zoek naar lokale distributiecentra. En dat is niet altijd even makkelijk. De uitdaging ligt daarom voornamelijk in het vinden van innovatieve oplossingen voor dit probleem. Heb jij wellicht een goed idee?

Populaire opleidingen binnen Transport en Logistiek zijn:

Master Logistiek & Supply Chain Management

Jij wilt je graag diepgaand en op masterniveau verder ontwikkelen op het gebied van logistiek en supply chain management. Je bent al werkzaam als manager of professional binnen het vakgebied. In drie masterclasses kijk je op strategisch niveau naar de totale logistieke keten en verdiep jij je in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van logistiek en supply chain management.  Na afronding kun je mogelijk vrijstelling krijgen voor de volledige Master Logistiek & Supply Chain Management van NCOI.

HBO Leergang Logistiek Manager

In de HBO Leergang Logistiek Manager verdiep jij je inhoudelijke kennis over logistiek management. Daarnaast ontwikkel je jouw professionele managementvaardigheden. De leergang is dan ook bijzonder waardevol als jij op het punt staat om een leidinggevende functie te vervullen. Of als je (net) aan de slag bent als logistiek manager. Deze leergang maakt je direct succesvoller én levert je mogelijk vrijstelling op voor een groot deel van de HBO Bachelor Logistiek en Economie.

MBO Planning en Logistiek

Als medewerker planning en logistiek bestaat een groot deel van je takenpakket uit plannen, laden en lossen, controleren, inventariseren, verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Dat vraagt om de nodige kennis en kunde. In de opleiding MBO Planning en Logistiek doe je alle benodigde vaardigheden en kennis in korte tijd op. Bovendien kun je je met je diploma mogelijk vrijstelling krijgen voor een deel van verschillende MBO-opleidingen van het MBO College van NCOI.